Friday, January 7, 2011

Kakanda Adinda

Hello! :)
Setelah sekian lama menulis blog dlm bahasa Inggeris, entri ini sy akan berbahasa melayu pulak. Nak mendedahkan pembaca saya dgn cara sy menulis dalam bahasa melayu. Sy sgt skema! Okayyyy ;p

Baru seminggu 2 adik saya telah pulang ke asrama dan meninggalkan saya kesepian di rumah. Sy amat merindui mereka! 
:( huhuhu Dengan maka sebab itu sy tlh membuat entri khas untuk menghilangkan rasa rindu saya. Nak muntah baca gaya penulisan sendiri! Hahaha :D

Kinah

Uncle: Iszati nie manis org nye
Kinah cantik tp tak manis

Muka Kinah berubah...
and I saw that
and my heart breaks...
because my sister was hurt by that comment
and it hurts me to see that she got hurt


Die seorang yang cantik, sweet, baik hati, dan rajin.
Sape berani cakap tak betul n kritik adik kesayangan sy.
Sila pilih: a) nk cari gaduh ke? atau b) nk kene ke? 
Hurm.... Lantak lah korg.. Apa ak peduli.. :p 
Persoalannya, cantik sgt ke korg smpai nk judge people? 
Sila jawab


Enan

Saya tgh mkn aiskrim asam yg 10 sen yg ada sebijik asam tu 
(sedap kan!)

Enan: Kak Isz nak sikit aiskrim
Me: X nak! Aiman x gosok gigi! EEEEE... 
Enan: Gosok lah!!! 
Dia ambik kain sarung nenek yg dia pakai n
tonyoh2 kat gigi die
-________________________-"
kira die tgh gosok gigi tapi dgn kain

Me: Eeeeeeeee... Kotorlah enan...
Die kemudian tlh memakan aiskrim 
dgn gigi yg dia bajet sdh digosok (bersih?)
-_______________________-"


Do your form 3 lil brother sleeps with you?

Selepas insiden di mana enan tlh menggosok gigi 
dgn kain sarung nenek yg dia pakai
He then went to my aunt room, where I usually sleep

Me: eh, apa enan buat kak sini? nie tempat kak isz tido la...
Enan: Enan nk tido sini (sambil baring atas my spot)
Me: X nk!! (sambil tolak enan yg berat gila ke tepi)
Eeeeee.. pakai la seluar, ntah la aiman lap tahi gigi kat kain tu
Enan: Kak isz tolong la cari kan
Me: Tak nak!!... Enan dh besar cari la sendiri!!
Sejurus itu sy dgn lantas dan pantas mencari perfume sbb 
welll.... Tau2 jela bau bdk laki yg mandi sehari sekali -____-''
and spray byk gila kat baju die hehe

Sy x kisah tidur ngan die wlpn keadaan die mcm tu
haha sbb nanti bila die dh besar die malu dh
waaaaaaaaaaa! :'( sy x nk enan jd besar!

Lelaki sebaya enan mmg malas gosok gigi ke?
Para pembaca sila jgn tiru aksi tak senonoh adik sy
:p


Iszati
Sy harus berusaha utk mengrgkan berat badan
Sy baru ambil borang kelas berenang bersama 6 rakan lain
n still tgh tgg bila kelas kickboxing bermula
Rakan2 sy, sape nk join sy kickboxing? Jom lah! :)
tak sabar! hehe
saya suka seni mempertahankan diri! B)
aikido, muay thai, kendo, judo dan sewaktu dgnnya 
kalau boleh sume sy nk masuk! :D


Yahooooo!!!!
Sy tlh memposkan gmbr sy sendiri setelah sekian lama
;)

Picture credits to Cik Amil :)
Location credits to nenek sy :)

Terima kasih krn sudi membaca!
:)
Post a Comment

Check these out!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...